Ръководството на Барселона въобще не е съобщило на Антоан Гризман, че смята да го върне на Атлетико Мадрид, разменяйки го за Саул Нигес.

Журналистът от RMC Лоик Танзи твърди в своя профил в Twitter, че двата клуба са провели преговорите без знанието на Гризман, а той ще трябва значително да намали заплатата си при завръщането си на "Уанда Метрополитано".

"Ситуацията сега е малко по-сложна. Преговорите между двата клуба се проведоха, но без Гризман да знае. И разликата в заплатите е значителна. Преговорите продължават, но Барселона трябва да намери решение", пише Танзи.

Барса отчаяно се опитва да съкрати разходите си за заплати, за да регистрира новите си попълнения и да подпише нов договор с Лионел Меси. Гризман пък е най-високоплатеният футболист в отбора след Меси и клубът с радост би се отървал от тези 345 000 паунда на седмица, които му плаща. Изглежда обаче французинът тепърва ще трябва да бъде убеждаван да напусне "Камп Ноу".

В същото време Саул Нигес е увещаван от феновете на Атлетико да остане в клуба, пише webcafe.bg. Докато той беше в автобуса на отбора за началото на предсезонната подготовка, привържениците скандираха "Саул, остани" и "Това е твоят дом".

26-годишният халф прекара цялата си досегашна кариера в Атлетико Мадрид, като дебютира през 2012 г. и натрупа 337 мача за "дюшекчиите".