Барселона представи официално новото си попълнение Мемфис Депай. Нидерландецът дойде като свободен агент от Лион. 

"Преговорите продължиха дълго време, но желанието на клуба и моето бяха аз да бъда тук - заяви Депай, цитиран от „Труд”. - Искам да благодаря на шефа и целия борд на директорите, както и на моите хора заради усилията, които хвърлиха. Тук има изключителна страст, както сред футболистите, треньорите, ръководството и феновете, така и сред целия град. Всички знаят колко важен е клубът в световен мащаб."

"Аз лично още от дете усетих колко велик е Барселона заради начина, по който той ми въздейства още тогава. И ето, че сега съм тук - 27-годишен мъж, който преследва мечтата си. Сбъдната мечта е да играя заедно с Лионел Меси. Голям фен съм му. Той разполага с толкова много качества и всички останали искаме да сме като него. Разходих се в музея и видях всички тези завоювани трофеи. Видях и "Златните топки" на Лео... Това е нещо невероятно. Ясно е, че очаквам с нетърпение да играя пред пълни трибуни".

"Мисля, че отборът е готов за новия сезон. Време е да се захващаме за работа и да върнем трофеите в клуба. Време е да покажем амбиция. Благодаря специално и на треньора Роналд Куман, който много искаше да ме привлече. Той ми вдъхна увереност в националния отбор. Той знае, че има с какво да помогна на Барселона", каза още Депай.