Барселона информира чрез официално изявление, че по взаимно съгласие приключват делата срещу клуба по трудови и граждански спорове, които бяха открити от Неймар.

Ръководствотона тима и играчът са подписали споразумение, за да сложат край на съдебните процедури, които са висящи между двете страни: три иска в трудовата юрисдикция и гражданското производство. По този начин конфликтът между Барса и нападателя, който сега е в ПСЖ, е потушен. През май стана ясно, че адвокатите на Барселона и бразилският играч ще сключат споразумение. Идеята беше, че Барса ще прости на Неймар 16,7 милиона евро, ако самият играч се откаже от искането на още 47,15.

Всъщност процесът, в който Ней поиска 3,5 милиона от споразумението, вече е спрян, пише "Труд". В същото време имаше и друга процедура, при която Барса поиска 10 милиона за удържане на данъци. По същия начин каталунският клуб и нападателят на ПСЖ имаха още един спор относно бонуса за подновяване, поискан от Неймар.

По-рано Социалният съд номер 15 на Барселона вече беше постановил, че Неймар трябва да върне 6,7 милиона на Барса и в същото време отхвърли иска на играча, който се стреми да събере 43.65 милиона, които според него клубът му дължи, когато той реши да отиде в ПСЖ.

Снимка: БГНЕС