Испанският икономист Хосеп Фабра коментира ролята на Лионел Меси за испанското футболно първенство. Както е известно, доскорошният капитан на Барселона в момента е свободен агент, след като договорът му с клуба изтече на 30 юни, а нов такъв още не е подписан.

"Марката "Ла Лига" с и без Меси не е едно и също нещо. Меси е основният футболен актив на Ла Лига. Той прави по-добра не само Барселона, но и всички останали отбори. По-трудно ще се сключи договор за излъчване на "Ла Лига" без Меси. Доходите на всички клубове зависят от него", смята Фабра.

Барселона продължава да работи активно по подписването на нов договор с нападателя Лионел Меси, пише “Мундо Депортиво”. Каталунският клуб вярва, че ще бъде възможно да се уредят всички формалности и да се подпише нов договор с аржентинската суперзвезда до 8 август, когато ще се проведе приятелският мач за трофея “Жоан Гампер” срещу Ювентус

Футболистът се съгласи да намали заплатата си с 50 процента. През миналия сезон Меси изигра 47 мача, в които вкара 38 гола и направи 14 асистенции.

Снимка: БГНЕС