Галерия

Датата 5 август спокойно може да бъде определена като най-тъжния ден в историята на испанския гигант „Барселона“. На този ден Каталуния потъна в сълзи, а „Камп Ноу“ видя плачещи фенове без да се е състоял мач на митичното съоръжение. Лионел Меси си тръгва, след като уж новият договор бе факт и липсваше само подписа на нападателя.

Най-големият футболист в историята на клуба пое към изхода след 778 мача, в които реализира 672 гола и вдигна 35 трофея над главата си. Стотици привърженици на каталунците се събраха пред стадиона в нощта, след като стана ясно, че по икономически причини контрактът не може да бъде парафиран. Част от присъстващите седяха по земята, не вярвайки какво се случва, а други бяха изпаднали в истерия и плачеха неистово. В профилите на клуба в социалните мрежи се появи видео, в което геният на футболиста бе побран в 7 минути.

„Благодаря ти за всичко, Лео! Никога няма да можем да ти благодарим за това, което направи за нас. Желая ти всичко най-добро“, написа бившият капитан и съотборник на аржентинеца Карлес Пуйол, цитиран от "Труд".

От сезон 2004/05 Меси бе неизменна част от „Барселона“, а №10 се превърна в символ на мегазвездата, въпреки че през годините бе носен от имена като Диего Марадона, Роналдиньо, Ромарьо, Ривалдо, дори Христо Стоичков игра на гърба с него през сезон 1993-94.

А последният (засега) гол на Лео също е с негативен оттенък. На 16 май аржентинецът вкара на „Селта“, но тимът му падна с 1:2 насред „Камп Ноу“. Това бе и последният път,  който Меси игра за отбора на сърцето си…