Шесткратният носител на Златната топка – Лео Меси, официално е футболист на ПСЖ, обявиха от френския клуб.

По-рано беше съобщено, че договорът на аржентинския гений ще е за срок от 2+1 години, а заплатата му ще е 35 млн. евро на сезон с бонусите. 

На 5 август стана ясно, че Меси напуска Барселона след 21 години. Това стана поради финансови и структурни препятствия, заради което двете страни не успяха да подпишат нов договор, въпреки че това беше желанието им.

После Меси се сбогува с каталунците на емоционална пресконференция, а от днес започва нова ера и за двете страни. През миналия сезон 34-годишната звезда заби 30 гола и даде 9 асистенции в 35 мача в Ла Лига.

Меси е най-добрият голмайстор в историята на испанския шампионат, Барселона и Аржентина. Той е отбелязал 672 попадение в 778 мача за "блаугранас", където идва на 13 години. Меси е спечелил общо 35 трофея с Барса и рекордните шест Златни топки и още толкова Златни обувки.

В ПСЖ той ще се събере с добрите си приятели Анхел ди Мария и Неймар. Бразилският ас веднага приветства Меси, с когото спечелиха требъл в Барса през 2015 г. "Отново заедно", написа Неймар в социалните мрежи и добави емотикони на огън и сърце.

Меси утре ще даде и първа пресконференция като футболист на ПСЖ. Преди това парижани взеха като свободни агенти още Серхио Рамос от Реал Мадрид, Жоржиньо Вайналдум от Ливърпул и Джанлуиджи Донарума от Милан, а Ашраф Хакими беше купен от Интер.

Клубът се опитва да убеди Килиан Мбапе да удължи договора си, който изтича следващото лято, като според информациите нападателят е склонен да премине в Реал Мадрид заради пристигането на Меси.