Антоан Гризман пристигна в Атлетико Мадрид през 2014 година, след като бе оставил прекрасни впечатления с играта си за Реал Сосиедад. С 52 гола в повече от 200 мача французинът убеди "дюшекчиите" да платят клаузата му за откупуване на стойност 30 млн. евро.

Бързоногият нападател направи сериозна крачка в развитието си и заформи партньорство с Марио Манджукич в опит да бъде заменено дуото Диего Коща - Давид Вия, които си бяха тръгнали след спечелването на първата титла в ерата на Диего Симеоне.

В този момент се отключи и "проклятието" на Гризман, което седем години по-късно продължава да го преследва. Въпреки че в последните седем сезона носи екипите на два от водещите испански отбора, французинът все още не може да спечели титлата. Не успя да го направи в първите си пет години при "дюшекчиите", както и в последните два сезона, които прекара на "Камп Ноу".

Интересното е, че Гризман се завръща в Атлетико отново след спечелена титла - втората за Чоло Симеоне.

В първия сезон на първия си престой в Атлетико - през 2014/15, шампион стана Барса, а Реал завърши втори. "Дюшекчиите" бяха ударени сериозно от големия брой напускащи футболисти: Коща, Вия, Луиш Филипе, Тибо Куртоа, и бяха далеч от това да се борят за титлата, въпреки привличането на французина.

Но сега нещата са различни. Нито един от ключовите футболисти от миналия сезон (с изключение на Саул) не напусна "Уанда Метрополитано", а освен Гризман, Атлетико добави още класа към състава си с привличането на Куня и Де Пол.

Има достатъчно аргументи за това, че е време Гризман да сложи край на проклятието си, пише webcage.bg. Французинът "занесе" проклятието си и на "Камп Ноу". След пет години в Атлетико Гризман пристигна в Барса също след спечелена титла. Но не само самият той не успя да я спечели, но проклятието обхвана и Барселона.

Каталунците останаха без титла в два последователни сезона за първи път от 13 години - 2006/07 и 2007/08, когато Реал триумфира и двата пъти. Оттогава Барса спечели осем от последните 13 титли, последната от които преди пристигането на Гризман.

Пристигна в Атлетико през 2014-а след спечелена титла и в Барса през 2019-а на гърба на нов шампионски сезон. Сега се завръща в столицата и отново го посрещат шампиони, но той все още няма спечелена титла.