Барселона представи новия си нападател Люк де Йонг, който бе привлечен под наем от Севиля. Нидерландският талант бе приветстван лично от президента на каталунците Жоан Лапорта.

“Днес е щастлив ден за клуба. Представяме ви футболист, който знае цената си. Представянето му е наслада за нас, защото Люк е играч, който може да помогне много на отбора. Роналд Куман поиска този играч и ние успяхме да го привлечен в последния момент. Тази година на трансферния пазар всичко се случи в последния момент”, каза Лапорта.

“Надявам се да имаме страхотен сезон заедно”, каза самият Де Йонг. “Отборът ме приветства много добре. Това е новото ми семейство. В прекрасни отношения съм с треньора и обичам да работя с него. Много съм щастлив да бъда в Барселона.

Разбирам се прекрасно с Мемфис Депай и Френки де Йонг в националния ни отбор. С Мемфис се познавам и от ПСВ. Играли сме много време заедно и имаме специална връзка. Надявам се да я покажем и в Барселона. Познавам и Френки много добре. За мен ще е чест да играя с толкова качествени футболисти”, добави Де Йонг.

31-годишният таран има 112 гола в 204 мача за ПСВ, 59 гола в 120 мача за Твенте и 19 попадения в 94 двубоя за Севиля. За националния отбор на Нидерландия Де Йонг реализира 8 гола в 38 мача.