Финансовата ситуация в Барселона е притеснителна, а хората по ръководните позиции имат още за какво да се притесняват - липсата на интерес на феновете за завръщане на "Ноу Камп".

В Испания съобщават, че едва 31 213 фенове са изявили желание да присъстват на живо за сблъсъка с Байерн Мюнхен от Шампионската лига при ограничение на привържениците от 40 000 души. Сблъсъкът между Барса и баварците е във вторник от 22:00 ч. българско време.

По-притеснителното е, че подобно нещо се случва не просто на поредния домакински двубой, а на мач, който предизвиква интереса на феновете по целия свят и срещу един от най-силните отбори в света и един от най-големите дразнители за каталунците в последните години - Байерн Мюнхен.

И това не е изолиран случай. Подобно нещо се случи и в последния домакински двубой от Ла Лига - срещу Хетафе. Тогава от Барса отново не успяха да продадат квотата си от 20 хиляди билета, като на "Ноу Камп" имаше 19 136 зрители, припомня webcafe.bg.

Къде изчезнаха феновете на Барса? В Испания се говори за сериозно влошени отношения между клуб и привърженици, от което на стадиона се нуждаят най-малко в момента заради влошената финансова ситуация.

Дали всичко това се дължи на липсата на Лионел Меси, или просто феновете не вярват в това, че любимците им могат да победят Байерн Мюнхен след унизителното 2:8 срещу баварците миналата година? На тези въпроси ще трябва да намерят отговор в Барселона.