Серхио Бускетс призна в понеделник, че все още е в „шок“ след напускането на Лионел Меси. Това заяви той на пресконференция преди сблъсъка с Байерн Мюнхен в груповата фаза на Шампионска лига – това ще бъде първи мач за каталунците без аржентинската звезда в турнира от 2003-а насам.

Срещата на „Камп Ноу“ от група Е е във вторник вечер, като „блаугранас“ няма да стартират в ролята на фаворити за спечелването на най-престижния европейски клубен турнир.

Изправени пред дългове от над 1 милиард евро, клубът се раздели с 11 играчи, включително Меси, който се присъедини към Пари Сен Жермен, след като разбра, че договорът му не може да бъде удължен заради утежното финансово състояние на Барса.

Меси вкара 120 гола в 149 мача за каталунците в Европа и спечели надпреварата четири пъти през 2006, 2009, 2011 и 2015, като в последните три го стори редом до Бускетс.

„Почувствах се както всички останали, бях в шок заради това, което означава Меси за Барса и това, което означава лично за мен и нашите семейства. Изпитвах емоции, които трудно успявах да контролирам. Но това са трудни решения, които не зависят от нас, и сега трябва да променим манталитета и настройката си“, започна полузащитникът.

Бускетс добави, че Барселона започва „нова ера“ без Меси и посочи успеха на Челси миналата година като доказателство за това, което е възможно в Шампионската лига.

„Ние сме много амбициозни“. Каталунците се изправят срещу Байерн за първи път след унизителното поражение от баварците с 2:8 през август 2020, след което капитанът Жерард Пике заяви, че клубът „се нуждае от цялостни промени“.