Президентът на Барселона Жоан Лапорта призова за „търпение“ от страна на привържениците на отбора, след като съставът загуби категорично от Байерн Мюнхен в Шампионската лига във вторник вечер.

Баварците надиграха каталунците с класическото 3:0 на „Камп Ноу“ в откриващата вечер от новия сезон в най-престижния европейски клубен турнир, малко повече от година след като германците разбиха испанците с 8:2 в Европа. 

Барса играеше своя първи двубой в евротурнирите без Лионел Меси и бяха надиграни убедително от Байерн, който стигна до успеха след гол на Томас Мюлер и две попадения на Роберт Левандовски.

„Здравейте, каталунци, разочарован съм толкова, колкото сте и всички Вие. Трябва да Ви кажа, че това, което се случва, е една от ситуациите, които очаквахме. Моля ви за търпение и да продължите да подкрепяте нашия тим. Моля ви и за вашата вяра в нас, хората, които управляват клуба. Нуждаем се от вашето доверие и време, и не се съмнявайте, че ще разрешим тази ситуация“, сподели той във видео, публикувано на Туитър профила му, което бе ретуитнато от Барселона.

Каталунците са вече в серия от три поредни загуби в Европа на „Камп Ноу“ при голова разлика 1-10, като във вторник не успяха да отправят точен удар по посока вратата на Байерн. Marca определи представянето на Барселона като „слабо“, докато Sport го окачестви като „тъжната реалност“, но Жерард Пике бе категоричен, че тимът ще се възстанови, независимо че призна, че отборът минава през труден период.

„Когато играеш у дома, това е лош резултат, не трябва да се заблуждаваме. Но ако погледнете към самия мач, мисля, че през първото полувреме бяхме равностойни, те поведоха след рикошет. В края не знам с колко 18-годишни футболисти бяхме на терена, но тимът се конкурира с Байерн. Убеден съм, че когато се върнат в игра контузените, отново ще бъдем конкурентни на най-добрите“, каза централният защитник.