Роналд Куман сподели, че не се тревожи за бъдещето си като наставник на Барселона, независимо от загубата от Байерн Мюнхен с 0:3 у дома в Шампионската лига.

Каталунците не успяха да отправят нито един точен удар по посока вратата на Мануел Нойер на „Камп Ноу“, като взаимоотношенията на Куман с клубния президент Жоан Лапорта не са идеални в последните няколко седмици. Нидерландският специалист разкри, че Лапорта е опитал, но не е успял да намери негов заместник миналото лято, като има все повече спекулации относно промяна на треньорското кормило, ако резултатите на испанския гранд не се подобрят.

„Спокоен съм, имаме седем точки от три мача в Ла Лига. Някои наши играчи продължават да се възстановят от контузии. Знам, че трябва да печелим. Не се страхувам за бъдещето си, клубът и президентът решават“, започна Куман в пресконференция преди домакинството на Гранада в понеделник вечер. Поражението от Байерн отново показа разликата в класите между отбора и елита на Европа и приличаше по характер на унизителното 2:8 от баварския колос в Лисабон.

Онази загуба доведе до уволнението на Кике Сетиен и идването на Куман, който каза, че се опитва да дава повече шансове на младите. „Преди повече от година, Барса отстъпи на Байерн с 2:8 с Лионел Меси и Антоан Гризман и онзи ден завършихме двубоя с Ерик Гарсия, Гави, Педри, Юсуф Демир и чакаме Ансу Фати. Всички те са много млади“.

18-годишният Фати бе един от най-вълнуващите млади таланти миналия сезон, но контузия на коляното го остави извън игра за близо година. „Надяваме се да се завърне след седмица или десет дни. Ще бъде важно да разчитаме на него, но той трябва да се подобри физически“, завърши Куман.