С гол в 90-ата минута Барселона измъкна 1:1 от непретенциозния Гранада в мач от петия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ноу Камп".

Момчетата на Роналд Куман бяха вцепенени още във втората минута, когато Домингос Дуарте откри резултата с глава. Каталунците имаха нужда от четвърт час, за да излязат от шока, но чак към края на първото полувреме създадоха няколко положения, които не успяха да реализират.

След почивката превъзходството на "блаугранас" беше осезаемо и гредата спаси гостите за втори път в мача. В 90-ата минута обаче Роналд Араухо донесе точката за своите след точен удар с глава.

Барселона събра 8 точки и се качи на седма позиция с мач по-малко, докато кошмарът за каталунците от пролетта Гранада (17-о място и три точки) остава без победа.


Не бяха изминали 90 секунди след началния съдийски сигнал, когато леден душ заля домакините. Домингос Дуарте беше изпуснат на далечната греда и той засече с глава прекрасното центриране отляво на Серхио Ескудеро.

Вместо да натисне здраво в търсене на изравнителен гол, каталунският колос не приличаше на себе си и малко след това шут на Антонио Пуертас беше блокиран. Бяха изминали десетина минути игра, когато и Хорхе Молина стреля към вратата на Барса, но над напречната греда.

В 18-ата минута Барса можеше да изравни, но уцели гредата с голяма доза шанс. Защитата на гостите проспа изпълнение на корнер и Сержи Роберто беше оставен непокрит, за да отправи техничен удар право в напречната греда.

Направилият силен старт този сезон Мемфис Депай също пробва късмета си, но би горе, а преди почивката Роналд Араухо нанесе две удара с глава. При първия вратарят Луис Максимиано спаси, а след това топката мина покрай гредата. При една от редките акции на гостуващия отбор тер Стеген спаси тупалката на Мончу.

В първата третина на второто полувреме Барселона тотално доминираше, но и не успяваше да създаде чак толкова интересни ситуации. Араухо стреля за трети път с глава, но не намери целта. след това Депай имаше две възможности, но първи намери вратаря, а след това шутира високо.

Играта на Барса не се получаваше и това накара дори защитникът Оскар Мингеса да пробва прострелно центриране. Куриозното е, че топката застрашително пое към вратата на противника, но "кацна" на напречната греда и чак тогава излезе в аут.

Фрапантен пропуск малко след това направи Люк де Йонг при 15-ия удар на Барса в мача (срещу 4 за гостите). Нападателят беше изпуснат в малкия пеналт от защитата на Гранада, но вместо да вкара отблизо с глава, той прати кълбото над целта.

В 90-ата минута Барса все пак стигна до заслужено изравняване чрез един от най-активните - Роналд Араухо. Депай остана под топката при центрирането отдясно на Гави, но неговият колега беше точен с глава.


Барселона - Гранада 1:1

0:1 Домингос Дуарте - 2'

1:1 Роналд Араухо - 90'