Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме нов материал на Илия Драгомиров, който изразява огромното си разочарование от слабата продукция на Барселона.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Барселона със сигурност няма да стане шампион на Испания този сезон. Това ясно се видя след вчерашното равенство 1:1 на каталунците с Гранада. Ако тежката домакинска загуба с 0:3 от Байерн Мюнхен беше очаквана от мнозина, то късният изравнителен гол срещу Гранада (2 ремита и 2 загуби в първите 4 кръга) насред "Ноу Камп" донесе горчилка на всички кулета. Защото това е равенство с вкус на загуба.

Да, "блаугранас" още са без Ансу Фати, Жорди Алба, Педри, Осман Дембеле и Серхио Агуеро, но вчера не играха с Байерн, Реал Мадрид или Атлетико Мадрид, а срещу мераклии за изпадане. Които нямат победа този сезон, които бяха близо до такава на "Ноу Камп" и които треснаха Барса на същия този стадион през пролетта. Когато свалиха Барса от върха и изпепелиха мечтите на Куман за титлата.

Само заради срамното поражение с 1:2 на 29 април Барса беше длъжен да спечели вчера и да си върне частично на Гранада, но не би. В състава на Куман не само няма класа, няма и хъс. Няма борбеност, няма непримиримостта, характерна за жителите на Каталуния. Няма я онази искра на Христо Стоичков, заради която каталунците го обикнаха на мига. В момента този велик клуб разполага с посредствен отбор, който като умения е по-близо до борещите се за изпадане в Ла Лига, отколкото до футболни месомелачки като Байерн, например.

Гостите откриха резултата рано-рано, когато не бяха изминали 90 секунди игра. Опитният капитан Серхио Бускетс беше разминат като малка гара и за пореден път се запитахме защо точно той винаги минава между капките при всяка чистка. Вече е изключително бавен, муден и дори не успява да го замаскира. Лично аз бих го изритал буквално и преносно от отбора, но Куман не смее поради някаква причина.

Най-опасният футболист на Барса вчера беше... защитникът Роналд Араухо. Не е случайно, че именно той вкара с глава в 90-ата минута, след като по-рано беше пропуснал цели три положения. Въпросът е какво правеше нападението на каталунците. Май имаше почивен ден.

Отговорът може да се намери в невероятния пропуск с глава на Люк де Йонг. Холандецът пристигна като златен жокер, но очевидно няма да има никаква тежест в това тесте "карти", чиято игра едва ли ще бъде на "всичко коз", защото шампионската закваска липсва. Мемфис Депай стартира силно в първите три кръга, но работната му етика е по-скоро като на бразилец на "Копакабана". Снощи ясно се видя защо "лалето" не успя да цъфне на стадион "Олд Трафорд" преди време. Талантлив е, но дълбоко в него е загнезден токсичен мързел.

Без "пешеходеца" Лео Меси Барса със сигурност вдигна средната скорост на атаките си и при опитите за отнемане на топката, но там е работата - без него останалите не знаят какво да правят с топката. За класата знаем, че няма възраст, а в момента на "Ноу Камп" са събрани млади и стари, които просто не стават (с леки изключения като Фати и Педри) за доскорошните високи стандарти на този велик клуб. 

"Повече от клуб"? Не, малко  от посредствен клуб в момента. Нищо повече. С наличните кадри каталунците могат да си "играйкат" в Ла Лига, защото Реал и Атлетико също не са нещо особено като възможности. Но за психическото здраве на Куман, бандата му и всички фенове на Барса ще бъде най-добре този отбор да не мери скоро сили с Байерн, защото следващият път баварците може да играят и с повече от 30% от възможностите си и на хоризонта пак ще се задава съсичаща сърцата на кулетата "осмица". 


Илия Драгомиров, специално за Gol.bg