Наставникът на Барселона Роналд Куман защити играта на отбора при равенството с Гранада миналата вечер, когато каталунците стигнаха до точката, благодарение на гол с глава на централния защитник Роналд Араухо в 90-та минута.

През второто полувреме на "Ноу Камп" Куман пусна Жерард Пике като партньор в атака на Люк де Йонг, а тимът отправи общо 54 центрирани в търсена на изравнително попадение, дошло в самия край.

"Малко сменихме стила си. Имаше празни пространства по крилата, а не в центъра. Атакувахме с Пике, Араухо и Де Йонг и едно от центриранията ни донесе равенството. Когато видите с какви играчи разполагаме, какво можем да направим? Да играем тики-така? Тики-така, когато няма никакви празни пространства? Направихме това, което беше нужно. Опитахме се да спечелим по различен начин", коментира Куман.

"Нямахме играчи един на един или със скорост. Няма смисъл да казвам повече, защото имам чувството, че трябва да споря за всичко", допълни Куман, който сподели, че остава спокоен въпреки напрежението върху него след колебливите резултати от началото на сезона.