Треньорът на Барселона Роналд Куман даде скандална пресконференция преди мача с Кадис. Нидерландецът се появи пред чакащите го журналисти и прочете написано от него съобщение. След това напусна залата, без да отговори на нито един въпрос.

Куман за пореден път призова за време, за да може да изгради наново Барселона. Обеща, че в тима има сериозни таланти, които ще бъдат бъдещето на световния футбол в следващите години.

Ето цялото съобщение на Куман:

“Добро утро на всички. Клубът разчита на мен в тази ситуация на реконструкция. Всички са наясно със сложната ни финансова ситуация, което означава, че ще трябва да изградим наново отбора, без да разполагаме със сериозни инвестиции.

Футболът се нуждае от време, а младите играчи могат да станат велики в следващите години. Хубавото в тази ситуация е, че ще дадем възможности на млади футболисти. Както преди време стана с играч като Шави и Иниеста. Но се нуждаем от търпение. Ще бъде успех, ако останем в челото на класирането.

Не бива да очакваме чудеса от Шампионската лига, загубата от Байерн Мюнхен миналата седмица трябва да бъде разглеждана от друга перспектива.

Процесът, с който сме се заели, изисква подкрепа от всички. Този процес трябва да бъде подкрепен. Този процес се е случвал и друг път в историята на Барселона. Разчитаме на вашата подкрепа в тези трудни времена. Доволни сме от държанието на феновете в мача с Гранада. Visca el Barca”.