Жерар Пике не можа да помогне на Барса да постигне победа при гостуването на Кадис и в края на мача той искаше да изясни думите си за потенциала на отбора през този сезон. „Имаме много контузени (Кун, Ансу, Усман, Брейтуейт), но аз казах, че в крайна сметка ще се състезаваме за титли. Не съм носил тази фланелка, за да остана втори или трети, тук съм, за да спечеля и да се боря за всички титли. Екипът е в настроение. В ситуацията, в която се намираме, се нуждаем от победа, но се гордея с това как отборът се бори. Имахме шансове да вземем трите точки. Надяваме се, че можем да доставим радост на феновете в неделя", каза Пике, цитиран от "Труд".

"Преживяваме момент, с който не сме свикнали. Бяха няколко турбулентни години. Убеден съм, че ще излезем да победим и отборът ще се бори за титли. Не се съмнявайте. Има много начини да се справим с това. Играчите са тук, за да играят в полза на всички. Нека не търсим търкания, това не помага на никого. Ние даваме всичко, за да се опитаме да спечелим мачовете. Играчите са съсредоточени върху победата, това, което е извън нас, ние не можем да контролираме", добави Пике, който отправи остра критика срещу графика на мачовете, с който трябва да се сблъскат каталунците.

"Това, което не разбирам, е как ни поставиха в график като този. Защо ни карат да играем в понеделник, ако играем отново в четвъртък? Не могат ли хората, които отговарят за това в LaLiga, да видят това? Разбирам. Те ни пуснаха да играем в понеделник, след това - в четвъртък и след това - в неделя, за да играем отново в сряда в Шампионската лига. Просто искам да кажа, че играчите са хора и трябва да си починем“, каза Пике, който също говори за противоречивото изгонване на Де Йонг.

"Мисля, че той искаше да играе с топката и за мен това не е втори жълт картон", каза Пике.

Снимка: БГНЕС