Барселона най-после зарадва феновете си този сезон, след като разби с 3:0 Леванте на "Камп Ноу".

Головете забиха Мемфис Депай от дузпа в 7-ата, Люк де Йонг (14) и Ансу Фати в края на срещата.

Победата, първа за "каталунците" в последните им четири мача във всички турнир, изкачи Барселона на пето място в класирането с 12 точки. Тимът е на 5 точки зад лидерите от Реал Мадрид.

Като цяло Барса тотално доминираше в срещата и можеше да разгроми още по-сериозно плахите си гости, които сериозно разочароваха и с нищо не показаха, че заслужават да вземат нещо от този двубой.

Барса започна здраво мача и бързо успя да вкара. В 7-ата минута Неманя Радоя събори Менфис Депай в наказателното поле на Леванте и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана именно Депай и без проблеми вкара за 1:0.

Седем минути по-късно стана 2:0, след като Сержиньо Дест намери Люк де Йонг и той опъна мрежата за 2:0. Барса тотално доминираше и контролираше играта, докато гостите основно се защитаваха и трудно минаваха средата на терена.

До края на полувремето с пропуски за "каталунците" се отчетоха Жерард Пике и Депай. 

През второто полувреме Барса отново доминираше и мачкаше футболистите на Леванте. "Каталунците" обаче правеха фрапантни пропуски и така и не успяваха да вкарат трето попадение.

В 82-ата минута гостите стигнаха до най-чистото си положение в мача, но Хосе Моралес стреля неточно в аут. В края на срещата логичното се случи и Ансу Фати заби попадение за крайното 3:0.