Феновете и ръководството на испанския гранд Барселона ще станат свидетели на невиждана финансова инжекция на добра воля.

След като бордът на директорите бе на ръба да променя устава, за да избегне оставка, а клубът е пред финансов колапс, днес се появи спасител. Според местната телевизия 8TV на клуба е предложен заем от 1,5 милиарда евро от дубайска компания, пише "Труд".

Най-хубавото е, че парите могат да бъдат върнати до 12 години. Информацията се допълва от това, че лихвите по кредита са достатъчно ниски, за да не тежат на клуба.

Барса призна за дългове в размер на 1,35 милиарда евро към различни кредитори, което блокира много от проектите и трансферите на каталунците. Те дори не успяха да задържат Лионел Меси в клуба.

Според 8TV от Барселона вече разглеждат всички подробности по офертата и скоро трябва да обявят дали ще приемат парите. Каталунският вестник "Спорт" добави, че ако вземе парите, Жоан Лапорта ще може да участва в сделки още на следващия трансферен пазар, докато ако разчита само на себе си, ще му трябват няколко години да стабилизира клуба.

Снимка: БГНЕС