Президентът на Барселона Жоан Лапорта иска да види германски треньор начело на каталунците, твърди Mundo Deportivo. 

Според изданието големият му любимец е мениджърът на Челси Томас Тухел. В негово лице Лапорта вижда модерен специалист, който е добре подготвен за голямата конкуренция в Шампионска лига и знае как да мотивира. Проблемът е, че той има договор с лондонския клуб до лятото на 2024 г.

Идентично е положението и с мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Лапорта следи работата му от дълго време, но трудно ще го привлече на "Камп Ноу".

Mundo Deportivo добавя, че Лапорта е фен още на Юлиан Нагелсман, който от лятото води Байерн Мюнхен, както и на селекционера на Германия Ханзи Флик. Именно той беше начело на баварците при унизителния разгром над Барса с 8:2 в Шампионска лига.

Най-реално изглежда привличането на друг германец – Ралф Рангник, който сега е в Локомотив Москва. Каталунците го виждат като перфектният мост за временен треньор и да помогне да привличането на Тухел или Клоп, след което да заеме ръководна длъжност. Но и при този сценарий има пречки, защото Рангник винаги иска много власт.

Сред спряганите имена за нов треньор са още Шави Ернандес и Роберто Мартинес. Тяхното привличане изглежда доста по-реалистично. Бъдещето на сегашния наставник Роналд Куман е несигурно заради трагичното представяне, особено в Шампионска лига. Там каталунците претърпяха две загуби с по 0:3 от Байерн Мюнхен и Бенфика.

Гостуването на Атлетико Мадрид е от решаващо значение за Куман, който, за капак, е наказан за срещата. Той има договор с клуба до края на сезона.  

Снимка: БГНЕС