Президентът на "Барселона" Жоан Лапорта вече е взел решение, че Роналд Куман ще бъде уволнен от треньорския пост след мача на каталунците срещу "Атлетико" (Мадрид), съобщава „Sport“.

Лапорта се е съветвал продължително време със своите най-близки съветници, мениджъри и ръководители преди да вземе окончателното решение за уволнението на Куман.

Тежкото поражение на "Барселона" от "Бенфика" с 0:3 и най-вече съставът, на който Куман реши да заложи, са сложили край на търпението на Лапорта.

Президентът на "Барселона" е останал изключително ядосан, когато е научил, че нидерландският специалист е заложил отново на трима в защита срещу португалския отбор и е извадил най-младия от титулярния състав, точно обратното на това, което се случи срещу "Леванте".

Любопитна подробност е, че Роналд Куман и Лапорта не са разговаряли в самолета на път от Лисабон към "Барселона".

Президентът на "Барселона" смята, че ситуацията вече е необратима, но е взел решение да уволни Куман едва след мача срещу "Атлетико", тъй като след него има 15-дневна пауза в шампионата заради мачовете на националните отбори.

Точно през тези две седмици ръководството на "Барселона" ще трябва да вземе трудното решение да представи новия треньор, който ще трябва да ръководи спортния проект на Жоан Лапорта и неговия борд.

Решението на Лапорта трябва да бъде стратегическо, защото не може да бъде „кръпка“ до края на сезона. Действието ще бъде залог за настоящето и бъдещето на клуба.

Идеята на Лапорта и неговите съветници е, че "Барселона" трябва да има нов треньор преди Общото събрание на членовете, което ще се проведе на 17 октомври.

Следващото събрание е от изключителна важност за борда на директорите, тъй като много неща са заложени при гласуването, което ще се проведе и достигането до него с вече приключен въпрос относно треньорския пост ще бъде облекчение за шефовете на клуба.