Сапунената опера в Барселона продължава. Поражението срещу Бенфика в Шампионската лига (0-3) би било последната капка, която можеше да предопредели съдбата на треньора Роналд Куман начело на каталунците, ако президентът Лапорта не беше променил решението си в последната възможна минута.

Според каталунския вестник „Спорт“ президентът се обадил на треньора няколко дни по-късно, за да го информира, че той ще продължи да е наставник на тима, решение, което дори изненадало Куман.

Испанският всекидневник съобщава, че обаждането се е провело в петък. Веднага след разговора Лапорта е решил да уведоми останалите членове на борда на директорите в групата им в WhatsApp, тъй като не е искал те да разберат чрез медиите, че е взел решение сам, пише "Труд".

Президентът увери тази събота, че "треньорът заслужава вот на доверие", тъй като той е "неоспорима фигура за Барселона". В съобщението на WhatsApp той допълнил, че холандецът „е поел отговорността да ръководи отбора в момент на максимална спортна и институционална трудност“.

След поражението на "Естадио да Луш" каталунският клуб загуби и в LaLiga от Атлетико Мадрид (0-2).