Паузата за националните отбори ще се отрази добре на състава на Барселона, след като след нея в игра ще се завърнат петима футболисти. Сред тях е суперталантът Педри, който получи мускулна травма на 29 септември. Дебют ще направи бившият нападател на Манчестър Сити Серхио Агуеро, който получи контузия в началото на месец август, но по всяка вероятност ще бъде на линия за отложения мач срещу Валенсия на 17 октомври. 

Крайният бранител Жорди Алба бе в групата на каталунците за дербито с Атлетико Мадрид, но не бе възстановен напълно от разтежението, което получи при загубата от Байерн Мюнхен с 0:3 на 14 септември. 

На 28 юни Осман Дембеле претърпя операция на дясното коляно, след като пострада по време на мач на Франция, припомня "Труд". Бързоногото крило вече започна да тренира и въпреки че едва ли ще бъде титуляр срещу Валенсия, може да помогне на своя тим в дербито с Реал Мадрид в края на месеца.

Младият суперталант Ансу Фати се появи в игра на 26 септември и минути по-късно се разписа във вратата на Леванте. След това той изигра по 25 минути срещу Бенфика и Атлетико Мадрид, но след паузата за националните отбори ще може да се разчита на него цели 90 минути на терена.

Барселона е  едва на 10- о място в класирането и ще наваксва изгубените точки в Ла Лига. Тимът е и на последно място в групата си в Шампионска лига.