Барселона реагира незабавно и ще предложи нов договор на младия талант на Барселона Пабло Паес Гавира - Гави, който, едва на 17 години, дебютира за мъжкия национален отбор на Испания, оставяйки страхотни впечатления припобедата с 2:1 над европейския шампион Италия на полуфинала в Лигата на нациите. Гави стана най-младият национал в историята на Ла Фурия.

Настоящият договор на тийнейджъра изтича през лятото на 2023 година, а ръководството на каталунците вече работи по удължаването му. Според радион "Cadena SER" Барселона ще предложи на полузащитника удължаване на настоящия контракт с още пет години и увеличаване на заплатата след всеки сезон, пише "Труд". За следващата кампания той ще получи и гарантирано място в първия отбор на "блаугранас".

В същото време новото попълнение на тима Серхио Агуеро нще дебютира официално за тима след паузата за мачовете на националните отбори. Аржентинският нападател беше привлечен през лятото като свободен агент от Манчестър Сити. Голаджията получи контузия по време на мача за трофея "Жоан Гампер" и все още не е играл за "блаугранас". Очакванията са това да се случи на 17 октомври, когато Барса се изправя срещу Валенсия на "Камп Ноу".

Снимка: БГНЕС