Лео Меси от няколко месеца свиква с новия си живот в Париж. Аржентинецът даде обширно интервю за списание „France Football“, в което коментира новините около своята кариера в последните месеци, засягащи напускането на Барселона и трансфера в ПСЖ, първите му месеци, връзката му с Мбапе и останалите, Копа Америка ... и Златната топка.

Той призна, че е бил изненадан неприятно от ултиматума да напусне Барселона и му е било трудно: "Изобщо не го очаквах. Имах желание да подпиша договора си и незабавно да възобновя тренировките. Мислех, че всичко е оправено и че само моят подпис липсваше. Но когато пристигнах в Барселона, те ми казаха, че вече не е възможно, че не мога да остана и че трябва да си намеря друг клуб, тъй като Барса няма средства за подновяване на договора ми. Това промени плановете ми. Беше изключително трудно да се приеме. Да си помислим, че ще трябва да напуснем къщата и че семейството ще трябва да обърне рутината си с главата надолу. Децата ще трябва да сменят училище и да ни придружат на ново място. Това беше първият път, в който вече подозирах, че това ще се случи с мен в кариерата ми. Бях решил, както и семейството ми, че ще завърша кариерата си в Барселона. Беше много трудно, но успяхме да преминем заедно този тест. Много неща ми минаха през ума, но нямах друг избор, освен да си тръгна. Получих и други предложения, но трябва да призная, че постигнахме споразумение с ПСЖ доста бързо. Започнах да мисля за бъдещето си и Пари Сен Жермен ми предложи възможността да се присъединя към тях. Не беше лесно, защото всичко трябваше да стане за кратко време, практически - за една нощ. Очевидно бях съблазнен от проекта, амбициите на клуба, играчите ... Всички тези елементи улесниха бързото постигане на споразумението”, заяви Меси, цитиран от "Труд".

Наличието на приятели в клуба като Неймар, Ди Мария и Паредес е улеснило трансфера на Меси, както той признава: „Това беше важна част, когато трябваше да взема решението си, защото знаех, че ще кацна в нова държава и трябваше да започна от нулата. Приятелите ми в съблекалнята ми позволиха да мисля за по-лесната адаптация. На Копа Америка ме питаха редовно кога ще се присъединя към тях, но винаги на шега, защото знаеха, че моята идея беше да остана в Барселона. За тях беше изненада, когато им казах, че идвам в Париж."

И Меси, и ПСЖ имат обща цел - да донесат Ушатата в Париж: „Това е мечтата на всички тук. Клубът работи за постигането на тази цел от няколко години и напоследък беше близо. От лична гледна точка е същото, бих искал да спечеля Шампионската лига, както казах още когато бях в Барселона. Защото това е много много трудно състезание, но мисля, че тази група играчи има оръжията да спечели трофея."

„Вярно е, че центърът на вниманието е върху ПСЖ, но има и други много силни отбори като Челси, отборите на Манчестър (Юнайтед и Сити), Реал Мадрид, Интер, Байерн. Всички те са страхотни отбори. Имаме страхотни индивидуалности, но все пак трябва да се познаваме добре, за да сформираме отбор. За да спечелите важни титли, трябва да играете като отбор. Все още сме една крачка назад в сравнение с всички тези клубове, които имат по-колективен опит от нас", каза Меси за шансовете на ПСЖ за трофея в Шампионска лига. 

Аржентинецът отново е номиниран за "Златната" топка, където не се чувства фаворит, въпреки че е такъв: "Не, не се чувствам фаворит и никога не съм обичал да говоря за това. Ако това се случи, би било чудесно да спечеля още един трофей. Вече е изключително да имаш шест и да бъдеш единственият играч в този случай. Да спечелиш седем би било невероятно. Това лято спечелих титлата, която ми липсваше и това беше върхът. По-късно, ако спечеля нова Златна топка, ще бъда много щастлив и много благодарен, но не искам да мисля за това ".

За новия си съотборник Килиан Мбапе той се изказа ласкаво и обясни какво знае за преговорите с Мадрид: "С играч като него е лесно да се разбираме. Освен това Килиан говори перфектно испански. Това улеснява нещата. Познавах го достатъчно добре, за да отида да поговоря с него за това и да му кажа мнението си. Както всички останали, чаках да видя какво ще се случи. Но в крайна сметка той остана с нас и за мен той е голяма радост. Това е още един елемент в наша полза за постигане на целите ни. "

За сравнението между Меси, Суарес и Неймар и Меси, Неймар и Мбапе Лео коментира, е вижда разлики между двата тризъбеца поради характеристиките на Суарес и Мбапе: "Първата е възрастта! Бяхме млади, когато започнахме да играем заедно с Ней. Днес младежът е Килиан. Луис (Суарес) и Килиан - те са много различни играчи. Луис е чиста 9-ка, нападател, свикнал да вкарва много голове. Килиан обича да докосва топката. Той е много мощен и изключително бърз играч, който също отбелязва много. Те са двама грандиозни играчи, но с много различни качества."

За трофея от Копа Америка Меси допълни: "Един от най-хубавите моменти, не само за годината, но и за спортната ми кариера. Беше абсолютно невероятно да спечеля тази титла. Това е нещо, за което мечтаех от дълго време. Боря се за това от години. Бях много близо до целта на няколко пъти и най-накрая я постигнах, в Бразилия, срещу Бразилия, беше наистина невероятно. Това беше сбъдната мечта. Беше невероятно да се каже, че най-накрая успях да спечеля титла с тази фланелка. Беше прекрасно за аржентинския народ. Щях да запазя странно чувство в себе си, ако бях завършил кариерата си, без да спечеля титла с моята страна. Това беше титлата, която ми липсваше. Не можех да се откажа. Имах нужда и мисля, че всички имахме нужда от това успокоение."

Снимка: БГНЕС