"Сантяго Бернабеу ще бъде място, където футболът се играе от време на време." Фразата на Флорентино Перес, президент на Реал Мадрид, не остана незабелязана в борда на директорите на Барселона, знаейки, че "белите" ще се опитат да отдават под наем с цел печалба терена за специални събития от НФЛ и НБА, концерти и др.

След като бъде напълно ремонтиран в края на 2022 г., революционната прибираща се тревна система, която се натрупва вертикално под трибуните, заедно с подвижния покрив, ще позволи на Мадрид да генерира много повече приходи, без да навреди на игралното поле.

"Мундо Депортиво" съобщи, че Барселона ще използва същата технология и на Камп Ноу при ремонта на стадиона, на който поне година няма да играе домакинските си мачове от сезон 2023/2024. В допълнение на това Барселона има и примера на стадиона на Тотнъм, който клубът отдаде на НФЛ за 10 години за провеждане на мачове там, припомня "Труд". Срещу 1,150 милиона евро и по проект на американското студио Populous стадионът на „шпорите“ е първият в Англия с прибиращ се терен, който изчезва само за един час.

Еволюцията на прибиращите се тревни панели вече е широко разпространена - има я на Gelredome в Арнем (Холандия), Veltins Arena в Гелзенкирхен (Германия) и Sapporo Dome (Япония).