Защитникът на Барселона Роналд Араухо получи травма на адуктора, съобщиха от клуба, което го прави под въпросителна за важните мачове следващата седмица с Динамо Киев и Реал Мадрид.

„Преминатите тестове тази сутрин потвърдиха, че играчът на първия тим – Роналд Араухо, има травма на десния адуктор, като не е на разположение за селекция. Медицинският щаб ще следи развитието на контузията му“, се казва в клубно съобщение.

Араухо игра в девет мача за каталунците през този сезон и уругваецът се утвърди като един от най-надеждните защитници на тима. 22-годишният футболист ще отсъства от неделното домакинство на Валенсия в Ла Лига, като ще бъде голям удар за „блаугранас“, ако пропусне и мача от Шампионска лига с Динамо Киев в сряда и Ел Класико четири дни по-късно.

Барселона не може да си позволи нова издънка в средата на седмицата, след като загуби и двата си откриващи мача от група Е от Байерн Мюнхен и Бенфика. Тимът изостава вече на пет точки от Реал във вътрешното първенство, въпреки че има мач по-малко от Кралския клуб.