Новакът в Ла Лига Райо Валекано задълбочи кризата в Барселона след домакинска победа с 1:0. 35-годишният Радамел Фалкао вкара единствения гол за домакините в 30-та минута. Каталунците направиха няколко пропуска, като най-големият бе на Мемфис Депай от дузпа в 74-та минута.

Серхио Агуеро започна като титуляр за Барса за първи път, но се отчете с няколко пропуснати положения. Загубата бе втора поредна за тима на Роналд Куман, който през уикенда бе надигран от Реал Мадрид в голямото дерби на Испания. Така Барса е на 9-то място в класирането с 15 точки, като от началото на сезона има 4 победи, 3 равенства и 3 загуби.

Райо Валекано пък продължи прекрасното си представяне и към момента е на 5-та позиция с 19 точки. Водят Севиля, Бетис и Реал Сосиедад с по 21 точки. Реал Мадрид е с 20, но от 22:30 ч. приема Осасуна и може да се върне отново на върха в класирането.

Каталунците не започнаха особено концентрирано мача, като в началните минути Тер Стеген в два случая изправи косите на съотборниците си с рискови подавания. Домакините обаче не успяха да се възползват от тях.

И все пак Райо наказа сериозна грешка на Барса в 30-та минута. Бускетс сбърка в централната зона на терена и Трехо намери на скорост Радамел Фалкао. Колумбиецът влезе в наказателното поле, финтира Пике и с левия си крак по диагонала не остави никакви шансове на Тер Стеген - 1:0.

Барса можеше да изравни бързо, но в 36-та минута Сержиньо Дест се отчете с нов грандиозен пропуск. Мемфис Депай проби по лявото крило и пусна прекрасен пас към границата на вратарското поле. Там Дест изпревари защитниците на домакините, но стреля изключително неточно и прати топката далеч над вратата.

Барса започна силно второто полувреме и в 48-та минута Нико направи нов пропуск. Младокът бе изведен зад защитата на гостите от Жорди Алба, но стреля покрай вратата.

Последваха още две изгодни положения за каталунците, но и в двата случая Серхио Агуеро не успя да нанесе точен удар. В 55-та минута Кун бе изведен от Дест, но стреля покрай вратата. Четири минути по-късно аржентинецът отново изскочи на стрелкова позиция, но този път шутът му беше блокиран от защитник на Райо.

Малко след това Алба проби по лявото крило и намери около точката на дузпата Коутиньо. Бразилецът обаче нанесе отчайващ удар. Пропуските на каталунците продължиха, а над всички бе този на Депай. Нидерландецът изпусна дузпа в 72-та минута, която сам си изработи минута по-рано. Депай стреля в десния долен ъгъл на вратата, където Димитриевски вече се бе пласирал и успя да отрази.

До края Барса така и не спя да стигне дори до изравнителен гол и записа четвъртата си загуба от началото на сезона.

Райо Валекано - Барселона 1:0
1:0 Радамел Фалкао 30’

Райо Валекано: Димитриевски, Балиу, Савелич, Катена, Фран, Валентин (90 - Суарес), Комесана (63 - Лопес), Паласон, Трехо (76 - Сис), Гарсия, Фалкао (76 - Нкета)

Барселона: Тер Стеген, Албам Гарсия, Пике, Роберто (60 - Демир), Бускетс, Нико (84 - Л. Де Йонг), Коутиньо (74 - Гави), Дест, Депай, Агуеро