Барса уволни Роналд Куман, но това не помогна на "каталунците" и те стигнаха само до равенството 1:1 при домакинството си на Алавес.

Точен за Барса бе Мемфис Депай в началото на второто полувреме, но гостите изравниха веднага след това чрез Луис Риоха.

Срещата бе дебютна за Сержи Бархуан, който замени Куман начело на клуба.

Неприятностите за Барса продължиха и с контузии на основни футболисти. Серхио Агуеро, Жерар Пике и Нико Гонсалес получиха травми по време на срещата и бяха заменени.

Така "каталунците" пропаднаха до незавидното 9-о място в класирането с едва 16 точки, като са на цели 8 от Реал Мадрид и върха. От своя страна Алавес е на 16-а позиция с 10 пункта.


Барса започна по-добре срещата и в началото натисна гостите, но така и не стигна до чисто голово положение.

Футболистете на Алавес много правилно се защитаваха, затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове на домакините, които на моменти дори изпадаха в неловки ситуации.

Към 25-ата минута "каталунците" натиснаха масирано, но последователно Ерик Гарсия и Жорди Алба не успяха да вкарат. Отговорът на Алавес бе удар с глава на Дуарте Едгар, но в аут. В края на полувремето с пропуск се отличи и Мемфис Депай.

Барса започна ударно второто полумреме и бързо успя да вкара. В 49-ата минута Мемфис Депай демонстрира класа и успя да опъне мрежата за 1:0.

Алавес обаче успя да изравни само три минути по-късно, когато Луис Риоха направи двойно с Хоселу и без проблеми вкара за 1:1.

В 59-ата минута Депай прати топката в гредата на гостите, а малко по-късно и Коутиньо нямаше шанс да отбележи. До края Барса натисна, но така и не успя да стигне до победата.

В следващия си мач от Ла Лига в събота Барселона гостува на Селта, а преди това през седмицата тимът има визита на Динамо Киев. За Алавес предстои домакинство на Леванте в събота.

Барселона - Алавес 1:1

Голмайстори:

1:0 - Депай (49)
1:1 - Риоха (52)

Барселона: Тер Стеген, Мингуеса, Пике, Ерик Гарсия, Жорди Алба, Бускетс, Нико, Гави, Дест, Депай, Агуеро

Алавес: Сивера, Шимо Наваро, Лежюн, Лагуардиа, Дуарте, Лум, Тони Моя, Понс, Риоха, Едгар, Хоселу