Двама от директорите на Барселона ще пътуват тази седмица до Катар, за да узаконят подписването на договора на Шави Ернандес - новия треньор на тима. Отборът сега се нуждае от лидер, твърдо легитимиран от борда на директорите и президента Лапорта, и на работен план, който ще сложи край веднъж завинаги на слабите резултати и липсата на мотивация в съблекалнята.

Делегация начело с президента Лапорта (ако неговият график го позволява) ще приключи сделката с Шави и катарския Ал Сад, на който той е треньор. Днес трябва да бъде взето решението дали делегацията на Барса ще пътува за Катар от Киев, където отборът ще играе утре в Шампионската лига, или от Барселона, след като се върне от Украйна. Част от делегацията ще бъдат и спортният вицепрезидент Рафа Юсте и футболният директор Матеу Алемани, пише "Труд".

Едно от условията катарците да пуснат Шави е Барса да играе в демонстративен мач срещу Ал Сад пред местните фенове. Шави и неговият треньорски щаб се надяват, че споразумението ще бъде сключено в четвъртък, 4-ти ноември, като се има предвид, че в сряда имат важен мач в лигата срещу Al Duhail, втори в класирането и пряк съперник на Ал Сад в борбата за титлата.