Новият треньор на Барселона Шави Ернандес отправи амбициозно послание, преди да напусне Доха. Той отлетя днес за Испания, съобщи "Ел Мундо Депортиво".

Той вярва, че ключът към растежа на Барса "е да създаде отбор" и първата му цел е "да говори с играчите, да види как се справят и да им обясни идеята си". Той подписа договор до 2024 г. и отправи амбициозно послание въпреки деликатното положение на отбора, което доведе до уволнението на Роналд Куман и последвалото му подписване. На летището Шави беше ясен и директен: „Ще работим максимално. В крайна сметка ние сме Барса, ние сме най-добрият клуб в света и най-добрият клуб в света трябва да печели, не можете да играете за равен или да губите.Следователно - имам максимални изисквания. Ще трябва да работим усилено и с ясни цели да се опитаме да спечелим, ясно е. Много съм позитивен и ще трябва да работя много, за да се оправят нещата."

 „Много съм щастлив, представете си, това е най-голямото предизвикателство в кариерата ми, голямо предизвикателство, аз се прибирам вкъщи. В Барселона. И съм много щастлив. Всеки си свърши своята част от работата по сделката, особено клубът, много съм благодарен на Барса и тяхното доверие. Много съм благодарен на клуба, наистина", заяви още треньорът. Шави призна, че процесът по подписване с Барса "е бил труден", пише "Труд".

Първото нещо, което Шави иска да направи веднага след като встъпи в длъжност, е „да говори с играчите“. „В крайна сметка и аз преживях лоши ситуации, това не е най-добрият момент в историята на клуба, но искам да обясня каква е моята идея. И да работя усилено, да създам отбор. Мисля, че това е въпрос на екипна работа и Очаквам с нетърпение да направя нещата добре. Но очевидно трябва да говоря с тях, за да видя как са“, подчерта той.

За Шави това, че е в отбора на Барса ще работи с приятели, с които е споделял съблекалнята като Бускетс, Пике, Серхи Роберто, Алба и Тер Стеген, е положително: „Виждам го като предимство, това вече ми се случи в Ал Сад. Познавам петима играчи много добре, защото бяха мои съотборници и виждам това като положителна черта, защото знам как тренират, знам какви са и те са капитани на отборите. Виждам го като предимство. "

Шави ще кацне на летището Ел Прат следобед с делегацията на Барса, но няма да пътува до Виго, за да гледа Селта-Барса днес, а ще го проследи по телевизията. Представянето му е насрочено за понеделник. 

Снимка: БГНЕС