Капитанът Алексия Путелас отбеляза дузпа при разгромната победа на Барселона над Хофенхайм с 5:0 като гост, която класира действащия носител на трофея от женската Шампионска лига за четвъртфиналите на надпреварата.

Путелас, която бе избрана за Играч на годината на УЕФА и е водеща кандидатка за „Златната топка“ по-късно този месец, отбеляза откриващия гол от бялата точка малко преди почивката в Германия. Ирене Паредес, Айтана Бонмати, Марта Торехон и Ана-Мария Чърногорчевич се разписаха след почивката, за да оформят четвърти успех в четири мача за Барса в група С.

Арсенал остава в графика за класиране в същата половина, след като се справи с датския шампион Кьоге след класическото 3:0. Кейтилин Фоорд откри за англичанките, преди Лоте Вубен-Мой и Вивиан Мидема да сложат точка на спора с голове след почивката на „Медоу Парк“.

Седемкратният шампион в турнира Лион трябва да изчака, за да си гарантира място в елиминациите, след като отстъпи на Байерн с 0:1. Саки Кумагай вкара победния гол за германките и приближи Байерн на две точки от лидера в група D. Бенфика остава в позиция за класиране на четвъртфиналите след първите си голове в груповата фаза за успеха над шведския Хекен с 2:1 като гост. /БГНЕС