Новият треньор на Барселона Шави Ернандес е предоставил на ръководството на клуба списъка с играчи, които искат да бъдат привлечени през януарския трансферен прозорец. Легендата на каталунците все още не е дебютирал начело на тима, но вече работи здраво по зимната селекция, като е набелязал и конкретните имена на играчи, които иска на "Ноу Камп", съобщава британският таблоид Дейли Мейл.

Според изданието основната цел на Шави за януари е нападателят на РБ Лайпциг Дани Олмо. Испанският национал е продукт на школата на Барселона и според информацията има желание да се завърне в родния си клуб, което би било помогнало на преговорите за трансфер, но все пак от Лайпциг няма да се разделят лесно с основен футболист. Барселона ще се насочи също така към нападателя на Манчестър Сити Феран Торес, но при неуспех с него, Шави е обмисля вариант да вземе друг играч на "гражданите" - Рахийм Стърлинг - под наем. Стърлинг е недоволен от липсата на достатъчно игрово време под ръководството на Пеп Гуардиола и вече заяви, че е отворен към трансфер в чужбина.

Третото желание на Шави е левият бек на Валенсия Хосе Гая, който според новия треньор на каталунците може да биде лидер на "Ноу Камп". Шави е готов да използва опитния Жорди Алба като разменна монета за привличането на Гая.