Защитникът на Барселона Оскар Мингеса призна, че тимът е спрял да вярва на бившия мениджър Роналд Куман и че е било наложително да има треньорска промяна.

Куман бе уволнен в края на октомври след неубедителното представяне от началото на сезона. Нидерландецът знаеше от президента на каталунците Жоан Лапорта, че ще бъде освободен от поста, но бе задържан, когато не му бе намерен заместник. Въпреки това, неизбежното се случи няколко месеца след старта на кампанията и сега бе наследен от бившия футболист на Барса Шави Ернандес.

„Съблекалнята се нуждаеше от промяна. Нямаше никаква атмосфера. Играчите не бяха щастливи. И когато не си добре и нещата не се развиват добре, се нуждаеш от промяна. Тимът спря да вярва на Роналд Куман и неговите методи, като всеки се опитваше сам да поправи нещата. Не бяхме добре, нито индивидуално, нито колективно. Когато динамиката не е добра, всеки правеше каквото му беше по силите, но ни липсваше увереност“, сподели бранителят за Esport3.

Противно на това 22-годишният Мингеса, който е продукт на школата на „блаугранас“, призна, че нещата са вече по-добре с Шави и ще се подобряват и занапред. „Тренировките на Шави са фокусирани върху идеята за това, което искаме да правим на терена. Хубаво е да имаме ясна идея и всички да работим по специфичен начин, за да постигнем добър резултат като тим. Сигурен съм, че нещата ще се променят и ще се подобрят сега. И не смятам, че ще трябва да чакаме два или три месеца, за да видим тези промени. Стартирайки този уикенд, ще видим нови неща“, завърши той.