Ерата „Шави“ в „Барселона“ стартира с трудно, но сладко 1:0 над „Еспаньол“ в дербито на Каталуния. Гол от дузпа на Мемфис Депай донесе успешен дебют на треньора на домакините. Ден преди мача новина за отказване от футбола на Серхио Агуеро взриви „Камп Ноу“. Нападателят е с аритмия и със сигурност е аут за минимум 3 месеца.

„Не знам нищо ново – обясни по темата самият Шави. – Разговарях с него предния ден и той беше спокоен. Това, което се появи, не е вярно. Трябва да чакаме, но ние все още се надяваме, че той ще може да се върне и да играе футбол“.

Самир Насри, друг бивш играч на „Манчестър Сити“, разкри в свое телевизионно участие в „Канал+“ във Франция, че има различна информация за бъдещето на аржентинеца.

„Получих съобщение от него, в което ми потвърди, че спира с футбола“, обясни цитираният от "Труд" Насри. А на свой ред в Аржентина местната журналистка Вероника Брунати обяви, че според нейна информация, Агуеро ще се лекува в следващите месеци и все още не е взел окончателно решение.