Треньорът на Барселона Шави Ернандес беше разочарован от равенството 0:0 с Бенфика, което може да коства участието на тима в осминафиналите на Шампионската лига. В последния си мач от Група Е на надпреварата каталунците трябва да победят като гости Байерн (Мюнхен), ако искат да продължат напред. В същия ден на 8 декември Бенфика е домакин на Динамо (Киев), а в класирането Барса има 7 точки, с 2 повече от португалците.

„Пропуснахме добра възможност да се класираме, но трябва да гледаме напред. Ще имаме нов шанс в Мюнхен и трябва да се възползваме. Бенфика дойде за 0:0 и го постигна. Те знаят как да играят за такъв резултат и затова не успяхме да отбележим. Важното е, че създадохме положения и е само въпрос на време те да започнат да влизат. Видях хубави неща и това ме прави оптимист. Липсваше ни само гол и това е жалко. В крайна сметка обаче смятам, че играхме добре.

Искам отборът да бъде горд и да се наслаждава на играта и на тренировките. Винаги така съм гледал на нещата - полезно е, когато играчите не са отегчени, а се забавляват. Аз съм позитивен човек. Обичам забавлението, когато то има за цел да ни направи по-силни и да побеждаваме. Тази вечер съм много горд от начина ни на игра. Смятам, че е реалистично да отидем и да победим Байерн като гост. Трябва да покажем характер и умения. Това е последният ни шанс да се класираме“, каза Шави.