Младата звезда на Барселона Ансу Фати ще се надпреварва с времето за изключително важното гостуване на Байерн Мюнхен в Шампионската лига на 8 декември.

Тогава ще стане ясно дали каталунците са способни на чудо срещу отбора, който ги размаза с 3:0 и 8:2 в последните два дуела. С оглед домакинството на Бенфика срещу айтсайдера Динамо Киев по същото време, Барса се нуждае от победа насред "Алианц Арена", за да остане на важното второ място ида се класира на елиминациите.

Според вестник "Спорт" Фати иска да играе, но логично се страхува от нова тежка травма. Той дълго време лекуваше скъсани коленни връзки, заради които се подложи на няколко операции. При завръщането си през септември изглеждаше напълно готов и вкара 4 гола в 8 мача, но се контузи в бедрото при равенството 3:3 със Селта, когато откри резултата рано-рано.

Треньорът на Барса Шави вече намекна, че се надява да разполага с най-големия си коз за битката с баварската машина, която напълно оправдава прякора си през последните сезони. Фати тренира на облекчен режим и се надява, че ще успее да влезе във форма за големия двубой.

Очаква се той да поднови занимания с първия отбор на Барса утре, но не е ясно в какво състояние е към този момент, в сравнение с групата. Почти сигурно в деня на мача с Байерн нападателят ще поиска да играе, но най-вероятно няма да е напълно възстановен. И Барса навярно отново ще трепери дали няма да го загуби за дълго...