Шефът на защитата на Барселона Жерард Пике подкрепя мнението на боса на Реал Мадрид Флорентино Перес, че е нужна спешна промяна в света на футбола, за да стане играта по-атрактивна за новото поколение. 

Това е една от основните точки на президента на Реал Мадрид в желанието му за Суперлигата, която се разпадна малко след създаването си заради отказа на английските грандове. 

34-годишният защитник на Барселона е активен извън футболния терен, като е основател и президент на групата “Kosmos Holding”, която инвестира в спорта и медиите. Пике гледа на случващото се и като бизнесмен и смята, че футболът вече изостава.

"Футболът се превърна от спорт в един продукт. Ако хората престанат да го консумират, намаляват приходите и заплатите на тези, които участват в него. Дори да мислим, че за най-популярната игра това е невъзможно, това все пак се случва", започна защитникът.

"Днес младите хора вече консумират футбола по различен начин в сравнение с мен на техните години. Вече имаме Нетфликс и Инстаграм, а футболът се конкурира с тях. Или създаваш секси продукт, или западаш", допълни Пике, който гарантира, че никога не бил отишъл в Реал Мадрид.