Барселона изненадващо падна с 0:1 от Бетис в среща от 16-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Ноу Камп". Това беше първо поражение за новия треньор Шави, тръгнал с два успеха в първенството.

Каталунците изиграха много постно първо полувреме, в което нямаха ясна идея какво да правят. Те отправиха само два удара чрез Филипе Коутиньо, а единият от тях дори беше много неточен. 

Андалусийци изглеждаха много по-опасни и в началото на второто полувреме Хуанми се разписа, но голът беше отменен заради засада. 

Влизането на Осман Дембеле рязко увеличи темпото на Барса, но куриозното е, че точно в силния за момчетата на Шави период Бетис откри резултата. Този път голът на Хуанми беше зачетен, а контраатаката на гостите беше великолепна.

Така Бетис събра 30 точки и влезе с гръм и трясък в Топ 3. Барселона е едва седми с 23 пункта.


Още във втората минута гостите имаха много добра възможност, но вратарят на "блаугранас" Марк-Андре тер Стеген не срещна никакви проблеми с удара с глава на Хуанми.

Малко след това само в рамките на пет минути най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо демонстрира защо критиките към него не стихват. Бразилецът имаше два отлични шанса, но и в двата случая разочарова.

Чак към средата на първото полувреме позаспалите играчи на терена се събудиха, но неточният шут на Ектор Бейерин повлия само на статистиката. 

Десетина минути преди паузата пък станахме свидетели на истинска гонка - Жорди Алба разви 33 км/час, но не можеше да спре Айтор Руибал, достигнал с един километър в час повече. Все пак Роналд Араухо се притече на помощ на своя съотборник и изчисти в последния момент в пеналта на домакините.

В добавеното време на първото полувреме Бетис беше по-опасен и потърси гола. Първо Руибал отигра много зрелищно с петичка, но кълбото мина покрай дясната греда. След това тер Стеген трябваше да се намесва атрактивно при остро центриране отляво, докато защитата пред него само следеше ситуациите отблизо. На отсрещната врата по навик Коутиньо се изложи, намирайки тялото на бранител.

Седем минути след подновяването на играта Хуанми засече подаване отдясно и прати топката зад голлинията, но съдийската бригада моментално маркира засада, която беше потвърдена от VAR.

Коутиньо пробва за четвърти път днес и фалцовият му изстрел не се оказа никак лош, но топката профуча покрай десния страничен стълб. След това влезлият като резерва Осман Дембеле би мощно, но неточно с левачката. Безспорно темпото на игра се вдигна и за първи път от началния съдийски сигнал се усещаше голям заряд на терена.

Клеман Ленгле би с глава в обсега на вратаря, а след това изключително активният Дембеле стреля покрай лявата греда в два случая.

В 79-ата минута Бетис сензационно откри резултата, докато беше  натикан до стената. Бързата и  образцова контраатака мина финално през Тео, който намери Хуанми и последният вкара с лекота.

Попадението видимо охлади футболистите на Барселона, които без това разчитаха основно на Дембеле и до края не стигнаха до нито една голова възможност.


Барселона - Бетис 0:1

0:1 Хуанми - 79'