Ръководството на Барселона ще направи последен опит да поднови договора на Усман Дембеле. Французинът има контракт с каталунците до края на сезона и към момента преговорите за подновяването му са в застой.

Още с идването си начало на Барса треньорът на тима Шави Ернандес разкри, че ще разчита много на Дембеле, който по думите му има огромен потенциал.

Към момента агентите на французина и ръководителите на Барса не могат да се договорят за личните условия на крилото. Каталунците са решени на всичко да задържат Дембеле, тъй като вече вложиха достатъчно средства в него, а и качествени крила като цяло липсват на пазара.

Спортният директор на Барса Матеу Алемани преговаря с Дембеле вече няколко месеца. Самият играч иска да остане, но финансовите сътресения в клуба са голям проблем. Твърди се, че французинът и агентите му искат сериозна заплата.

Мениджърът на Дембеле - Муса Сисоко, вече е имал срещи с Манчестър Юнайтед, Челси, Байерн Мюнхен, Тотнъм и Ювентус. След Нова година французинът ще може свободно да преговаря с всеки клуб, тъй като от идното лято ще бъде свободен агент.