"Ще се ядосвам, защото това е нашата реалност и много ме дразни да се сблъскам с тази реалност, но ще го направим, няма друга." Това заяви треньорът на Барселона Шави Ернандес след загубата с 0:3 от Байерн Мюнхен заради отпадането от Шампионска лига. Каталуснкият тим ще бъде принуден да играе в Лига Европа. 

"Мисля, че започва нова ера и трябва да работим много усилено, за да отведем Барса там, където заслужава, а именно - не да играем в Лига Европа, а да играем в Шампионска лига“, каза още Шави, цитиран от "Труд".

По отношение на представянето срещу Байерн, треньорът на Барса призна, че баварците са били "по-добри, превъзходни":

"Въпреки че се опитвахме и натискахме усилено, те ни подчиниха, противно на това, което искаме и това е суровата реалност." Шави също обясни, че загубата "трябва да бъде повратна точка, за да промени клуба своето развитие: "Идва Лига Европа, ще се изправим срещу нея с цялото достойнство на света." 

„Видях една много тежка реалност, за съжаление понякога и аз я преживявах като играч и това, което казах на играчите, е, че не трябва да се примиряваме. Трябва да започнем от нулата, трябва да бъдем честни, липсват ни много неща“, добави Шави, който заяви още: „Това не може да се повтаря. Да започнем да работим сега".