С гол в края Осасуна измъкна 2:2 срещу Барселона в среща от 17-ия кръг в испанската Ла Лига. До голяма степен момчетата на Шави (само два точни удара в мача) трябва да благодарят на рефера и VAR за точката, с която си тръгнаха днес.

Шокираните от своето отпадане в групите на Шампионската лига каталунци откриха резултата в 12-ата минута чрез Нико Гонзалес, получил подаване от детето-чудо Гави.

Реакцията но домакините обаче беше светкавична и само две минути по-късно всичко започна "на чисто", тъй като Давид Гарсия успя да накаже Марк-Андре тер Стеген на стадион "Ел Садар.

Момчетата на Шави изглеждаха доста нервни на моменти и до почивката си останаха само с един точен изстрел - откриващото им попадение. Притежанието на топката беше 69% в полза на гостите, на които обаче им липсваше нужната креативност.

Отборът от Памплона на свой ред също не изглеждаше особено творчески настроен, но пък играеше много мотивирано, компактно и безкомпромисно, което си пролича и от двата жълти картона към края на първото полувреме.

Малко след почивката се стигна до скандален момент, защото само в рамките на десетина секунди Осасуна не получи чиста дузпа, но пък "глътна" второ попадение. Първо Гави намери ръката на Серхио Бускетс в пеналта на Барса при опит за изчистване, но съдията подмина ситуацията и малко след това Абдесамад Езалзули вкара първия си гол за първия отбор след центриране на Осман Дембеле отдясно.

Домакините продължава да протестират и в минутите след попадението, но системата за видеоповторения VAR незнайно защо не се намеси. Барса пък продължаваше да създава опасни атаки най-вече чрез Дембеле, чиято стрелба обаче беше неточна.

Последва напрегнат период, в който отбраната на Барса действаше с дружни усилия заради постоянен натиск от Осасуна, който обаче нямаше идея какво точно да прави със заключителния пас.

В 86-ата минута обаче "златната резерва" на домакините Чими Авила възстанови равенството с невероятна тупалка извън наказателното поле, "взривявайки" стадиона.

След поредната издънка навън (само един шампионатен успех далеч от дома този сезон) Барса събра 24 точки и остана на осма позиция, докато Осасуна е десети с 22 пункта.


Осасуна - Барселона 2:2

0:1 Нико Гонзалес - 12'
1:1 Давид Гарсия - 14'
1:2 Абдесамад Езалзули - 49'
2:2 Чими Авила - 86'