Барселона си тръгна с равенство 1:1 от Севиля, въпреки че имаше своите шансове да вземе и трите точки. Домакините поведоха с единствения си точен удар в срещата в 42-та минута, когато Алехандро Гомес бе точен след заучено изпълнение на ъглов удар.

В 45-та минута каталунците изравниха чрез Роналд Араухо, а след червения картон на Жул Кунде от домакините в 64-та минута натиснаха и като по чудо не направиха обрат. Гави направи страхотен пропуск в 81-та минута, а три по-късно Дембеле удари греда.

Така Барселона остава на 7-то място в класирането с 28 точки, на една зад Реал Сосиедад и Алетико Мадрид, който днес гостува на Гранада. В същото време каталунците попречиха на Севиля да скъси разликата на Реал Мадрид. Андалусийците са на второто място в Ла Лига с 38 точки, вече на пет зад столичани.

Барселона започна добре срещата и още в 8-та минута Феран Жутгла излезе на стрелкова позиция, но изпрати топката с глава покрай гредата. Френки де Йонг също пробва късмета си след удар с глава, но той пък прати топката право в ръцете на Буни.

В 22-та минута Рафа Мир беше изведен сам срещу Тер Стеген и реализира с лекота, но бе очевидно, че нападателят е в положение на засада, а страничният съдия бързо вдигна високо флага си. Малко след това Усман Дембеле стреля с левия крак по диагонала, но не успя да прокара топката зад Буну.

Така се стигна до 32-та минута, когато Севиля поведе след първия точен удар във вратата. След заучено изпълнение на ъглов удар Папу Гомес получи топката около точката на дузпата и с прекрасен удар по тревата не остави никакви шансове на Тер Стеген - 1:0 за Севиля.

Барса натисна до края на полувремето и успя да изравни в последната минута. Дембеле центрира от ъглов удар, а Роналд Араухо се извиси в наказателното поле и с глава не остави никакви шансове на вратаря на домакините и направи 1:1.

Втората част беше равностойна, като положенията пред двете врати като цяло не бяха много. Първият шанс за домакините се откри пред Рафа Мир, който проби самостоятелно в наказателното поле, но ударът му бе много неточен.

Малко след това Абде си отвори пространство за стрелба в наказателното поле на Севиля, но с левия крак прати топката покрай вратата. Така се стигна до 64-та минута, когато домакините останаха с човек по-малко.

Жул Кунде се поддаде на провокация на Жорди Алба, след което улучи с топката в главата защитника на гостите. Реферът въобще не се замисли и изгони с директен червен картон френския национал.

Каталунците натиснаха до края на мача и в 81-та минута като по чудо не направиха пълен обрат. Абде центрира от лявото крило и намери Гави непокрит в наказателното поле. Младокът обаче не улучи добре топката и тя мина на около метър от вратата.

В 84-та минута Барса изпусна нов златен шанс. Дембеле проби по дясното крило и от границата на наказателното поле изпрати страхотен фалцов удар към далечната греда. Буну нямаше шанс да докосне топката, а тя се отклони в страничната. В края на 6-минутното продължение Жорди Алба стреля от 20 метра, но Буну отново успя да се намеси и да спаси изстрела.

Севиля - Барселона 1:1
1:0 Алехандро Гомес 32’
1:1 Роналд Араухо 45'

Севиля: Буну, Кунде, Фернандо, Карлос, Рекик, Дилейни (86 - Аугустинсон), Жордан, Ракитич (70 - Гудел), Окампос (90 - Валентино), Гомес (86 - Хуанлу), Мир (70 - Ен Несири)

Барселона: Тер Стеген, Араухо, Пике, Гарсия (73 - Лангле), Алба, Бускетс, Гави, Фр. Де Йонг (85 - Л. Де Йонг), Абде, Дембеле, Жутгла (73 - Нико)