Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Виктор Кирилов, който вярва, че Барса на Шави може да постигне нещо голямо.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Отпадане в групите на Шампионската лига за първи път от 20 години. Седмо място в Ла Лига и изоставане с космическите 18 точки от лидера Реал Мадрид. Светът на Барса изглежда напълно сринат в момента.

Равенството 1:1 със Севиля преди Коледа дойде като леден душ, защото каталунците играха половин час с човек повече и изпуснаха победата. Именно този мач обаче показа, че в "бандата на Шави" има бъдеще.

Младият специалист трябва да свърши много работа и всички кулета се нуждаят от търпение. Със сигурност можем да твърдим, че формацията на гостите наистина изглеждаше като отбор в Андалусия. И това вече трябва да означава нещо.

Роналд Араухо не просто изравни резултата, но и демонстрира три неща: невероятен отскок, физическа мощ и афинитет към атаките. В момента той е жизненоважен за отбора. И защо да не бъде новият бос на защитата? Зад него на "Ноу Камп" отдавна имат стабилен вратар, който просто се нуждае от по-стегната дефанзивна четворка пред него - Марк-Андре тер Стеген.

Барса разполага със скорост в лицето на Осман Дембеле, а налаганият от Шави Абдесамад Езалзули също не е за пренебрегване. Ако трябва да говорим за футболни диаманти пък, то в тази графа спокойно влизат Гави и двама контузени в момента - Ансу Фати и Педри. Ако всички са на линия, то офанзивната мощ на тима ще бъде повече от плашеща.

Само да припомним: при победата с 3:2 срещу Елче се случи нещо невиждано. Цели четирима играчи, които в началото на сезона изобщо нямаха номера в първия отбор на Барселона, вече са се разписвали за първия отбор на каталунците. А това се случва за първи път в историята на Ла Лига.

Бях огромен скептик как ще играе Барса и как ще изглежда без Меси в близко бъдеще. Слабите резултати не ме изненадаха, те бяха очаквани и се дължат по-скоро на емоционалното кроше, нанесено от напускането на Лео. Но голямата ми изненада е приятна - в тази Барса има живец. Дори нещо повече.

Грешките на Барса не идват от липса на умения, а са плод по-скоро на младостта. Младост, която на "Ноу Камп" придобива все по-голям опит и разполага в сърцевината си с огромна класа. Работа и търпение. Барса на Шави се нуждае само от това сега. Другото изглежда, че го има в изобилие.


Виктор Кирилов, специално за Gol.bg