Испанският национал Феран Торес ще се присъедини официално към Барселона в близките часове, след като по-рано днес мина медицински изследвания.

Торес отпадна от сметките на мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола на „Етихад“, като има едва седем мача от началото на сезона и често бе поставян извън традиционната си позиция, играейки като централен нападател. В момента той се възстановява от травма на стъпалото и бе във Валенсия в последните няколко дни.

Трансферният журналист Фабрицио Романо съобщава, че крилото е в Барселона с агента си за медицинските изследвания. Трансферна сума от 55 млн. евро плюс допълнителни 10 под формата на бонуси се очаква да бъде споразумяна между каталунците и Сити. „Гражданите“ могат да използват финансите от сделката за привличането на евентуален чист централен нападател. Габриел Жезус е един от играчите, които са използвани на върха на атаката, но след напускането на Серхио Агуеро – също в посока Барселона, тимът е свързван с футболиста на Тотнъм Хари Кейн.

Когато трансферът пропадна, „небесносините“ бяха близо до закупуването на Кристиано Роналдо от Ювентус, преди късна офанзива на градския съперник Манчестър Юнайтед да убеди 36-годишния португалец да се завърне на „Олд Трафорд“. Сити надвиха Лестър с 6:3 на Боксинг Дей и са вече на шест точки пред Ливърпул, с мач по-малко, и Челси, който надигра Астън Вила с 3:1.