Барселона обяви, че Феран Торес и Педри са тествали положително за коронавирус, добавяйки към дългия списък с футболисти на каталунците, които в момента са под карантина.

Филипе Коутиньо, Сержиньо Дест, Ез Абде, Усман Дембеле, Гави, Самуел Умтити, Клеман Лангле, Дани Алвес и Алехандро Балде бяха принудени да пропуснат срещата с Майорка през уикенд заради положителни тестове.

Алба и Алвес вече се тестваха отрицателно и подновиха тренировки, но въпреки това, наставникът на Барса Шави Ернандес продължава да бъде с оскъден състав.

Нито Торес, нито Педри щяха да бъдат на разположение за срещата с Депортиво Линарес за Купата на Краля през седмицата или за двубоя от Ла Лига с Гранада този уикенд, като Торес продължава да се възстановява от фрактура на стъпалото, а Педри от контузия на бедрото, която го държи извън терените от септември насам.

Торес все още не е официално регистриран в клуба. Бившият футболист на Манчестър Сити бе представен официално в понеделник сутринта след трансфера си за първоначалната сума от 55 млн. паунда миналия месец.

„Играчите от първия тим Педри и Феран Торес тестваха положително за коронавирус. Играчите са в добро здраве и се самоизолират в домовете си. Клубът докладва за случаите на съответните власти“, се казва в клубно изявление.