Офанзивният халф на Барселона Фелипе Коутиньо ще играе в Астън Вила под наем до края на сезона, след като новината беше обявена официално от каталунците.

29-годишният бразилски национал е бил убеден да премине на "Вила Парк" от мениджъра на тима и негов бивш съотборник в Ливърпул Стивън Джерард. Самият Джерард не отрече вчера, че проявява интерес към Коутиньо. 

 

 

"Радвам се, че го свързват с трансфер в Астън Вила, но още пет клуба от Висшата лига и Европа го искат. Това е нормално, защото той е играч от световна класа. Прекрасен футболист. Беше страхотно да споделям терена с него, защото той беше на ниво, на което са малцина футболисти. Името му говори само за себе си. Но не мога да кажа нищо повече", заяви вчера Джерард.

В крайна сметка обаче именно Вила ще бъде следващата дестинация на Коутиньо, който е най-скъпата покупка в историята на "блаугранас". Това е добре дошло и за Барселона, които трябва да освободят място в трансферния си бюджет, за да могат да картотекират новото си попълнение Феран Торес.