Гранада стигна до равенството 1:1 у дома срещу Барселона след страхотен гол на Антонио Пуертас в 89-та минута. Каталунците се виждаха победители, след като Люк де Йонг (57) се разписа във втори пореден мач в Ла Лига. Тимът на Шави Ернандес обаче трябваше да страда в края, тъй като младият Гави беше изгонен за втори жълт картон в 80-та минута.

Другата лоша новина за Шави е, че Ерик Гарсия получи разтежение и ще бъде под сериозна въпросителна за идващия мач срещу Реал Мадрид. “Ел Класико” е в сряда в Рияд, Саудитска арабия - полуфинал в турнира за Суперкупата на Испания. Дани Алвеш пък почна титуляр за каталунците, с което се превърна в най-възрастния футболист на "блаугранас" с участие в първенството - 38 години и 247 дни. Бразилецът се отчете с асистенция.

Така Барселона пропусна да се изкачи до третото място в класирането и за момента дели петото с Атлетико Мадрид. Двата отбора имат по 32 точки, но “дюшекчиите” са с мач по-малко. Далеч напред е Реал Мадрид с 46, следван от Севиля и Бетис с по 33, но и с мач в аванс.

Барса започна добре срещата и още в 8-та минута Люк де Йонг даде аванс за каталунците, но голът беше отменен заради тънка засада. Феран Жутгла и Гави комбинираха по левия фланг, след което Гави пусна перфектен пас към нидерландеца. Таранът с лекота отклони топката с глава в мрежата, но последвалото преразглеждане на ситуацията с ВАР регистрира засада на Гави по време на подаването към него.

Малко след това Де Йонг отново завърши атака на Барса, след като опита триково с удар тип “скорпион” да отбележи, но топката мина над вратата.

В 26-та минута домакините пропуснаха най-доброто си положение, след като Дарвин Мачис бе оставен сам в наказателното поле, но ударът му по диагонала бе отразен с мъка от Тер Стеген. До края на първото полувреме положенията пред двете врати липсваха и така двата тима оставиха развръзката за през втората част.

В 52-та минута Ерик Гарсия получи разтежение, а домакините продължиха атаката. Луис Суарес бе изведен на стрелкова позиция, но прати топката покрай вратата.

Така се стигна до 57-та минута, когато Барселона поведе, а Люк де Йонг отново бе герой за тима си. Нидерландецът прати топката с глава в мрежата на домакините, след като засече хубаво центриране на Дани Алвеш от дясното крило.

Последваха минути, в които изглеждаше така сякаш каталунците държат контрола, но това се промени в 80-та минута. Тогава младокът Гави получи втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко.

В 82-та минута Тер Стеген пак трябваше да се намесва решително, след като отрази фалцов удар на Луис Мия от границата на наказателното поле.

Седем минути по-късно германският вратар на каталунците нямаше какво да направи. Полузащитникът остави на място Тер Стеген, след като бе на точното място в точното време след центриране от ъглов удар. Пуертас стреля мощно по диагонала и заби топката в ъгъла за 1:1.

Гранада - Барселона 1:1
0:1 Люк де Йонг 57’
1:1 Антонио Пуертас 89'

Граната: Машимиано, Кини (84 - Бака), Диас (68 - Дуарте), Торенте, Нева (84 - Ескудеро), Мия, Гоналон (62 - Монторо), Пуертас, Мачис (68 - Коядо), Молина, Суарес

Барселона: Тер Стеген, Алба, Гарсия (54 - Лангле), Пике, Алвеш, Бускетс, Нико, Гави, Дембеле (82 - Санс), Жутгла (61 - Ез Абде), Л. Де Йонг (61 - Депай)