Барселона изпусна две точки в Гранада. Късният гол на Пуертас за 1:1 разкри няколко проблема. „Загубихме две жизненоважни точки поради нашите грешки и липса на опит“, заяви Шави след мача. Но на „Лос Карменес” грешките не бяха само на играчите. Вина има и треньорът.

Имаше няколко съмнителни решения на Шави по време на мача. Първото и със сигурност най-решаващото е оставянето на Гави на терена, след като вече бе получил жълт картон. Известен е стилът на игра на младока, който стръвно се бори за всяка топка, и рискът да получи второ официално предупреждение, както и се случи, бе голям. С 10 души за каталунците стана сложно да бранят крехкия си аванс.

Смените, които направи Шави, също са дискусионни. Като тази с пускането на Алваро Санс на мястото на Дембеле. Самият треньор призна грешката си на пресконференцията. „Поехме сериозен риск. Имахме нужда от Алваро, защото искахме да задържаме топка”, завоалирано той призна гафа си. Доста необмислен ход, като се има предвид, че с подобна задача би се справил далече по-опитният от него Рики Пуч.

Недоумение предизвика и появата в игра на Мемфис Депай вместо Люк де Йонг, който се намира в най-добрата си форма, откакто е в Барса. Таранът насищаше с кислород играта на блаугранас, служейки като опорна точка за съотборниците си и с неоспоримо присъствие на терена. Вместо това влизането на Мемфис не доведе до абсолютно нищо.

Хайме РИНСОН, „Марка”, превод на "Тема спорт"