Суперзвездата на ПСЖ Лионел Меси е възможно да пробва да се завърне в Барселона. Основната причина за евентуалното му напускане на „Парк де Пренс“ и повторно акостиране на „Камп Ноу“ е семейството на аржентинеца, пише английското издание„Mirror“.

Съпругата и децата на Меси не успявали да се приспособят към живота в Париж. На Лео също не му потръгна във френската столица, като е изиграл едва 11 мача и е вкарал само едно попадение в местното първенство. В момента той се възстановява след прекаран коронавирус.

Твърди се, че съпругата на Меси – Антонела, не е доволна от ситуацията в Париж и ще се опита да го накара да се завърне в Барселона. Тя искала семейството отново да заживее в стария им дом в Каталуния, където всички се чувствали щастливи.

Ел Насионал съобщи, че децата на Меси не са се приспособили към живота в Париж, но се казва, че съпругата му Антонела е особено настоятелна за напускане на френската столица.

Те не харесвали вятъра и дъжда, но също така се борели да се адаптират да говорят френски, а не родния им испански.

Сочи се, че не само съпругата на Меси го притискала да се върне в Барселона. Новият треньор на „блаугранас“ Шави Ернандес, както и завърналият се в тима Дани Алвеш, които са му бивши съотборници, също се опитвали да го убедят сензационно да се завърне на „Камп Ноу“.

Счита се, че бащата на Меси - Хорхе, който е и негов агент, е изключил такава възможност.

Лео има договор с ПСЖ до лятото на 2023 година.